Zelos muuttaa uuteen osoitteeseen talliremontin myötä. Uuden sivun julkaisuun saakka tämä sivusto on täysin käyttökelpoinen, mutta sen suurempia päivityksiä ei tänne enää tehdä. Talli kokee suuria muutoksia. - Loci, lociness@gmail.com 23.12.2018

Tamari v.d. Zelos

VIRTUAALIHEVONEN
VH16-031-0029
kisannut porrastetuissa


© Franz Venhaus

Kutsumanimi:TinjaSäkäkorkeus:169 cm
Sukupuoli:tammaKasvattaja:Zelos, Loci
Rotu:suomalainen puoliverinenOmistaja:Loci, vrl-12679
Syntynyt:05.01.2015KoulutusGP - 120 cm

Tamari syntyi talliimme tarkkaan harkitusta yhdistelmästä ja varsa saikin viettää nuoruutensa suomessa muiden nuorien kanssa. Kaksivuotiaana Tinja muutti koulutusta varten Saksaan ja pääsikin jo neljävuotiaana kouluradoille. Menestystä on mukavasti tullut ja tamma on kilpaillut menestyksellä kouluratsastuksessa aina maailman kovimman kärken mukana. 15-vuotiaana Tinja sai luvan siirtyä kevyempään käyttöön, jotta kroppa todella kestäisi, lisäksi tamma on varsonut kaksi kaunista rautiasta varsaa, joiden toivomme jatkavan rautiaslinjaamme aikanaan.

Luonne

Tinja on luonteeltaan energinen ja eloisa tapaus, minkä huomaa helposti arjessa. Hoidettaessa tamman on hankala seisoa paikoillaan, mutta malttamista on opeteltu ja lähtötilanteeseen nähden Tinja on todella rauhallinen tapaus. Tammaa tuntematon ihminen voisi siis jopa kuvitella, että kyseessä on hankala tai huonosti koulutettu hevonen, mutta pian Tinjan kanssa kuitenkin huomaa, että se on todella kiltti luontoinen, vain eloisa. Satuloidessa tamma yleensä viimeistään rauhoittuu, sillä tietää, että pääsee töihin ja liikkumaan.

Tamman energisyys jatkuu ratsastettaessa: Tinja kulkee heti omalla moottorilla eikä vaadi paljoakaan apuja kulkeakseen eteen. Haasteen alkuun tuokin pidätteiden läpiratsastaminen, mutta oman kehon hallinta onkin paljon tärkeämpää kuin se, mitä ohjien päissä tapahtuu. Lisäksi Tinja kulkee poiskeista myös muuallekin kuin vain eteenpäin, joku voisi jopa kuvailla tammaa herkkäkylkiseksi.

Esteillä Tinja on melko kuuma, mutta varovainen. Tamma hyppää innokkaasti, mutta hyppytyyliä ei ole ja tasapainoiseen hyppyyn vaaditaan ratsastajalta paljon työtä. Tinjan kanssa olemme hypänneet esteitä lähinnä mielenvirkistykseksi, eikä valmennuksista tai koulutuksista ole lähdetty hakemaan tekniikkaan parannusta, sillä kuitenkin pääpaino ja kilpailu-ura ovat olleet kouluratsastuksen parissa.

Maastossa tamma viihtyy ja omalla tavallaan rentoutuu. Kun tavastaan hevonen innostuu maastoilusta, tuntuu Tinjan vauhti jopa rauhoittuvan, kun matka ei suuntaakaan maneesille tai kentälle. Maastoratsuna TInja on suhteellisen varma, mutta esimerkiksi vastaan tuleva rekka saattaa saada sen mielen hieman järkkymään, tamma saattaa tuntea itsensä jopa hieman loukatuksi. Tinja pärjää hyvin myös vaihtelevassa maastossa ja olemmekin ratsastaneet sillä paljon myös umpimetsässä tasapainon harjoittamiseksi.

Kilpailupaikoilla Tinja saattaa usein jännittää, mutta verryttelyssä useimmiten rauhoittuu. Eläinlääkärit ovat tammalle pieni ihmetyksen ja epäluulon aihe, mutta yleensä eläinlääkärin toimenpiteiden aikana tamman seurana on sille tuttu ja turvallinen ihminen, mikä rauhoittaa sitä. Kengitykseen Tinja on tavattu rauhoittaa, ei suinkaan siksi, että se olisi haastava. Vakiokengittäjämme kuitenkin tahtoo säästää selkäänsä ja saada työt tehdyksi ajallaan.

Sukutaulu

Plastoned
o-fwb, 168 cm, KRJ-I
VH15-031-0267
Plastigo
o-fwb, 165 cm
evm
Mikey
o-fwb, 166 cm
evm
Beami
t-fwb, 163 cm
evm
Hyasint
t-fwb, 164 cm
evm
Timmy
o-fwb, 166 cm
evm
Jill
t-old, 162 cm
evm
Exterminator's Tamara
t-fwb, 169 cm, KRJ-II, YLA2
VH15-031-0081
Opal's Truman
o-fwb, 167 cm
evm
NB Travers
o-hol, 166 cm
evm
Frederica
t-dwb, 170 cm
evm
NB Tammy
t-old, 164 cm
evm
Opal's Gerald
o-old, 167 cm
evm
NB Thalia
t-old, 168 cm
evm
>
KRJ sijoitukset

0 KRJ sijoitusta, joista 0 voittoja

- -

Jälkeläiset

Tamari on tarjolla jalostukseen.

SukupuoliNimiIsäSyntnytmuuta
OriTamati v.d. ZelosOldfinion v. Tico08.04.2016muuta
TammaTamika v.d. ZelosTimothy v.d. Bogard15.01.2017muuta

Päiväkirja on tyhjä

27.1.2018 - Kouluvalmennus, kirjoittanut Jere
Tinja näytti oikein näpsäkältä Locin lämmitellessä sitä päivän treeniä varten. Tamma vaikutti hyvinkin energiseltä joten laukanvaihdot sujuisivat ainakin hyvällä tempolla. Loci myös mainitsi tamman omista pienistä spurteista, joita saattaisi ilmetä valmennuksen aikana. Maneesin katolta putoava lumi ei saanut tammassa minkäänlaista reaktiota aikaan. Nainen taivutteli tammaa omatoimisesti uralla ja annoinkin ratsukolle vapaat ohjat tehdä ensin itsenäistä työskentelyä. Sen aikana esiin tuleviin "ongelmakohtiin" pystyisin antaa vinkkejä itsenäiseen treeniin.

Tamma oli hienosti keskittyneenä naisen alla ja se kuunteli tarkkaan apuja, ääntä sekä painoa. Joitain nurkkia tamma välttämättä halusi oikoa, mutta syynä saattoi olla epämääräisen näköinen suojakankaan ja parin estetolpan muodostama kyhäelmä. Seuraavalla kierroksella Loci näytti tammalleen mikä ihme nurkassa oikein vaani ja tamman saatua vastauksensa, oikominen kyseisessä nurkassa jäi lähes täysin pois.

Itsenäisen käännön ja väännön jälkeen ohjeistin Locia ratsastamaan tammaa laukassa uralla ja halkaisemaan kenttä vastaikkaisesta kulmasta toiseen, laukanvaihtojen kera. Aloitimme ensin viidestä vaihdosta ja vaihtojen välillä olisi kaksi laukka-askelta. Tinja oli hereillä ja sotkeutumatta koipiinsa suoritti tehtävän mukisematta uudestaan ja uudestaan. Muokkasimme harjoitusta yhdeksään laukanvaihtoon jokaisella askeleella. Nyt tamman ilmeessä näkyi turhautuneisuutta, mutta myös periksiantamattomuutta.

Pari vaihtoa tammalta jäi väliin ja se alkoikin viskelemään päätään. Kuitenkin luovuttamatta, kaksikko suoritti harjoituksen uudelleen ja onnistui siinä hieman paremmin. Vaihdot edelleen olivat sekavan näköiset ja yksi vaihto uupui. Pienten välikäyntien aikana heitin Locille pari kommenttia siitä, miltä meno oli tähän mennessä näyttänyt. Ohjat takaisin käteen ja uusi yritys.

Tämä on virtuaalitalli!
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © Sarah Macmillan (lisenssi)
Muut materiaalit© Zelos, jollei toisin mainittu