Zelos muuttaa uuteen osoitteeseen talliremontin myötä. Uuden sivun julkaisuun saakka tämä sivusto on täysin käyttökelpoinen, mutta sen suurempia päivityksiä ei tänne enää tehdä. Talli kokee suuria muutoksia. - Loci, lociness@gmail.com 23.12.2018

Cranleigh Domenica

VIRTUAALIHEVONEN
VH15-011-0364
kisannut porrastetuissa


© Loci

Kutsumanimi:DonnaSäkäkorkeus:168 cm
Sukupuoli:tammaKasvattaja:Cranleigh Equestrian Centre
Rotu:hannoverinhevonenOmistaja:Loci, vrl-12679
Syntynyt:05.08.2015KoulutusVaA - 160 cm
Meriitit ja palkinnot

ei meriittejä

Uusien sukulinjolen löytämisen toivossa selailin puoliveristen myynti-ilmoituksia. Brittiläisellä myyntipalstalla komeili Cranleighin myynti-ilmoitus: "Paljon laadukkaita varsoja nyt varattavissa". Tarkempi tutkiminen kuitenkin paljasti, että myös vuotiaita oli joukko vailla uusia koteja. Hetken pohdittuani otin yhteyttä tallille ja varasin lentoliput Englantiin, toivottavasti sieltä löytyisi edes yksi lupaava nuori!

Paikan päällä minulle esiteltiin useita varsoja ja nuoria, joten päätös oli vaikea. Muutaman varsan ja nuoren valitsin sellaisiksi, joista olisi potentiaalia omiin tarpeisiini, joten pääsin koeratsastamaan näiden vanhempia. Monikaan ei minua säväyttänyt, mutta Decurio oli selvä poikkeus. Tuon ratsastuksen jälkeen päätökseni oli selvä, Decurion kaunis, lupaava tammavarsa Cranleigh Domenica muuttaisi meille Zelokseen.

Luonne

Domenica, tutummin Donna, on äärimmäisen neitimäinen tapaus. Kuitenkin äärimmäisen innokas ja helposti oppivainen tamma rakastaa työntekoa niin sileällä kuin estetreenissä ja on aina vauhdikkaiden maastoretkien ykkösvalinta monelle tallillaiselle.

Vapaa-ajallaan tamma viihtyy muiden tammojen seurassa ja osaa itse valita paikkansa. Vaikka Donna ei mitään johtajatamma ainesta aivan olekaan, osaa se näyttää kaapinpaikan niin halutessaan. Donna on pyykki ja korjausvuorossa olevan unelma: varusteet ovat lähes puhtaat, karvoja lukuun ottamatta, eikä tamma ole saanut meillä ollessaan yhtään varustetta itse rikottua. Donna ei myöskään anna muiden käyttää hampaitaan tai kavioitaan omiin varusteisiinsa.

Donna osaa hoidettaessa kiukutella oikein olan takaa, varsinkin kiimakierron sattuessa sopivaan vaiheeseen. Välillä tuntuukin, että tähtien asennosta pitäisi osata lukea, missä tämä tamma kannattaa varustaa töitä varten, kahta samanlaista päivää ei tunnu kuukaudesta löytyvän. Keskimäärin Donna kuitenkin on mukiinmenevä tapaus: yhdellä narulla voi sitoa kiinni karsinan kalteriin ja reippaasti ilmoittamalla asiansa, Donna tekee työtä käskettyä. Toisinaan tamma kuitenkin on lähes pakko laittaa pesukarsinaan molemmin puolin kiinni ja oma asema on näytettävä joka käänteessä. Parhaina päivinä Donna voi vaikka seisoa paikoillaan tallikäytävällä vapaana, vaikka heiniä tai muita ruokia jaettaisiin tallissa, ne kuitekin ovat harvassa.

Kun esteitä ei ole näkyvissä tamma vaatii ratsastajaltaan kärsivällisiä hermoja, ainakin ensimmäisen kymmenen minuutin ajan. Donna kokeilee ratsastajaansa, että onko pakko mennä vai ei, kuka päättää suunnan ja vauhdin. Kun keskustelut on käyty, tamma herkistyy kuin ihme. Donnaa saa vääntää ja kääntää miten haluaa ja herkkä tamma yrittää parhaansa mukaan tulkita apuja. Onneksemme Donna on myöskin erittäin mukautuva ratsu ja sopii kaiken tasoisille tallilaisille liikutettavaksi.

Esteiden ilmaantuessa näköpiiriin tuntuu aivan toinen vaihde menevän silmään. Donna herkistyy kaikille avuille ja askeleet muuttuvat joustaviksi. Donna hyppää mielellään ja tarkasti katsoo ponnistuspaikat ja vauhdin itse, kuitenkin ratsastaja voi halutessaan lyhentää tai pidentää askelta, eikä tamma ole moksiskaan, jollei ole joutumassa aivan mahdottomaan paikkaan. Donna myös hyppää kaiken, mitä sille eteen tuodaan: riemunkirjavat pelle-esteet sekä vaaleanpunaisia kukkasia sisältävät puskat.

Maastossa Donna on reipas, mutta oma herkkä itsensä. Lähes mitään pelkäämätön tamma on varma valinta kokeneelle ratsastajalle, kuitenkin maastoreitit erinomaisesti tunteva tamma välillä tahtoo lapasesta, jos pidetään rauhallisempia maastoja. Uittopaikoilla Donna arastelee alkuun, eikä koskaan suostu menemään veteen yksin tai ensimmäisenä. Viimeiseksi uijaksi jääneenä tamma pomppii äkkiä rannalle, vaikka onkin todellinen vesipeto muuten.

Donna matkustaa tottuneesti, mutta ruokaa ja seuraa tulisi aina olla mukana, joten yksin emme lähde valmennuksiin, kisoihin tai eläinlääkäriin, mikä hiukan asettaa haasteita elämään. Vieraat paikat eivät tätä neitiä paljoa jännitä, mutta ujoutta saattaa löytyä. Rohkaistuttuaan ja tajuttuaan homman nimen tamma on rauhallinen aina pillin vihellykseen asti, vaikka verryttelyssä löytyisi vauhtia ja intoa.

Sukutaulu

Decurio
o-hann, 170 cm
VH15-011-0106
Ducati
o-hann, 173 cm
evm
Ducktape
o-hann, 172 cm
evm
Echo Rose
t-hann, 168 cm
evm
Antique
t-hann, 165 cm
evm
Aristoteles
o-hann, 168 cm
evm
Your Highness
t-hann, 168 cm
evm
Veruca GER
t-hann, 167 cm
VH15-011-0256
Virus Alert
o-hann, -- cm
evm
Vocabulary
o-hann, -- cm
evm
Attencia
t-hann, -- cm
evm
Baewatch
t-hann, -- cm
evm
Bollingers
o-hann, -- cm
evm
Ewa II
t-hann, -- cm
evm

i.

e.

Jälkeläiset

Donna ei ole tarjolla jalostukseen.

SukupuoliNimiIsäSyntnytmuuta

Hevosella on pistettä hyppykapasiteetissa ja rohkeudessa, yhteensä esteratsastuksessa sillä on pisteitä ja se on tasolla .

Päiväkirja on tyhjä

Ei valmentautunut

Tämä on virtuaalitalli!
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © Sarah Macmillan (lisenssi)
Muut materiaalit© Zelos, jollei toisin mainittu