Zelos muuttaa uuteen osoitteeseen talliremontin myötä. Uuden sivun julkaisuun saakka tämä sivusto on täysin käyttökelpoinen, mutta sen suurempia päivityksiä ei tänne enää tehdä. Talli kokee suuria muutoksia. - Loci, lociness@gmail.com 23.12.2018

Eoin Baiste

VIRTUAALIHEVONEN
VH15-035-0234


© Suomen Hippos, Pirje Paananen

Kutsumanimi:BaisteSäkäkorkeus:135 cm
Sukupuoli:oriKasvattaja:Irlanti
Rotu:ConnemaranponiOmistaja:Loci, vrl-12679
Syntynyt:18.02.2015KoulutusHeA - 80 cm

Maahantuoja Alegre

Meriitit ja palkinnot

ei meriittejä

Luonne

Beiste, tai useimmiten ihan vain Paisti, on luonteikas ori, jonka kanssa ei pärjää ilman loppumatonta huumorintajua – ja paksua lompakkoa – . Ori on tunnettu siitä, että karsinaa saa olla vähintään kerran viikossa korjaamassa, loimia menee uusiksi 20 vuodessa ja kesälaitumen aita tulee korjata kolmesti kesässä. Baiste nimittäin osaa riehua halutessaan ihan urakalla ja säännöllinen liikunta onkin äärimmäisen tärkeää tämän pienen ponin kanssa.

Baiste on maailman mukavin pikku poni käsitellä: tukasta saa kiskoa ja mahavyön kiristää aivan liian kireälle, vastauksena on korkeintaa luimistaminen tai kuoputtaminen. Baiste seisoo nätisti paikoillaan ja välillä liikuttaa painoa jalalta toiselle. Ori myöskin väistää pyydettäessä, eikä potki kuin korkeintaan ötököitä. Satuloidessa Baiste on täysin ongelmaton, vaikka välillä saattaakin testa pullistelemalla. Kuolainten, tai muutenkaan suitsien, kanssa ei myöskään usein ole ongelmia, Baiste ei vain automaattisesti avaa suutaan, mutta pyydettäessä herrasmiehen tapaan avaa suunsa.

Ratsautumisessa ja alkusäädöissä ei ole ongelmia, mutta Baiste tykkää katsella kaikkea mahdollista ja ottaisi mielummin aina kaiken kanssa pienen tutustumishetken ensin. Tallin omien valmennustuntien tuttua tutumpikin käsky on: “Nyt se Paisti liikkeelle!” Kun ori sitten lähtee liikkeelle, on ihan ymmärrettävää tuo sen varustelaatikossa sijaitseva kuolaivalikoima: hissiä, gägiä, suoraa, kankea, olympiaa, pelhamia, hackamorea... Kaikkea on orin kanssa kokeiltu, mutta sitten onkin palattu ratsastajan ratsastamiseen valvovan silmän alla: Baiste toimii vaikka tavallisella nivelellä, jos ratsastaja osaa oikeasti käyttää painoapujaan. Baiste onkin osaava ja äärimmäisen viisas kaveri, jonka kanssa osaava poniratsastaja pääsee suorittamaan puhtaasti helppo a:n kouluradat. Lisäksi ori taitaa avot ja sulut, sekä laukanvaihdot.

Esteillä Baiste on elementissään. Nopea ja kuuma poni kiitää esteeltä toiselle ja ratsastajja saa tehdä paljon, jos haluaa varmistaa pudotusten minimoinnin. Jopa metriä parhaimmillaan hyppäävä Baiste tuppaa kiitävän liian kovaa korkeille esteille, joten kokoaminen on ratsastajan tärkein tehtävä heti mukana pysymisen jälkeen, sillä Baiste ei kiellä mitään, koskaan.

Maastossa Baiste on energinen ja fiksu. Ori on nähnyt kaiken mahdollisen elämänsä aikana aina saksanhirvestä suureen rekkaan ja pelottavan punaiseen postilaatikkoon. Baiste voi reagoida muiden hevosten raktioihin, mutta ei pientä steppailua kummenpaa ole esittänyt. Maastoesteillä ori on useimmiten rauhallisempi kuin radalla, mutta kyllä silloinkin vauhtia riittää.

Sukutaulu

Eoin Faber
o-conn, cm
evm
Glalaenna
o-conn, cm
evm
Hevosen nimi
o-conn, cm
evm
Hevosen nimi
t-conn, cm
evm
Orlaithe
t-conn, cm
evm
Hevosen nimi
o-conn, cm
evm
Hevosen nimi
t-conn, cm
evm
Eoin Finella
t-conn, cm
evm
Muircheartaigh
o-conn, cm
evm
Hevosen nimi
o-conn, cm
evm
Hevosen nimi
t-conn, cm
evm
Eoin Neasa
t-conn, cm
evm
Hevosen nimi
o-conn, cm
evm
Hevosen nimi
t-conn, cm
evm

Jälkeläiset

Baiste ei ole tarjolla jalostukseen.

SukupuoliNimiemäSyntnytmuuta

16.01.2016 - Maastoretki Silkesissä, kirjoittanut omistaja
Mä en tiedä, mistä päähänpistos lähteä Baisten kanssa Silkesiin talviselle maastoretkelle, tuli. Ori höyrysi energiaa jo lastausvaiheessa eikä paikan päälle päästyämmekään poni millään meinannut rauhoittua. Seuraavana aamuna Baiste oli riehunut karsinansa aivan ympäri ja kiljui kuin viimeistä päivää. Miten niin luksustalliin sopeutunut pikku prinssi? Harvinaisen hyvin loimitettu Baiste oli saanut lähes kaikki loimen soljet auki ja loimi roikkui repaleisena jotenkuten sen päällä. Saatuani orin vapautettua rikkinäisestä loimesta marssin tavaralaatikolleni ja etsin sieltä herran ulkoloimen. Ripeästi loimitettuani vein orhin sille varattuun, toivottavasti pomminkestävään, tarhaan.

Kun, yllättävän hyvin onnistunut, varustautuminen oli suoritettu, pääsimme nousemaan selkään muiden maastoilijoiden kanssa. Järjestys oli oikeastaan ratsujen kokojärjestys, paitsi erityisoikeudelle Tuulelle kuuluva kärkiratsukon paikka. Laidunten välistä kävelimme kohti rantaa, missä pääsimme ravaamaan. Baiste päästi ilopukkinsa, mutta sain sen pidettyä hallinnassa. Reitti johti metsään, missä jatkoimme hetken ravia. Olisin niin ollut onnellinen, jos olisin tajunnut ottaa GoPro-kamerani mukaan. Vaikeakulkuinen maasto tarjosi upeita näkymiä, vaikka välillä olikin naama lähes kiinni villivadelmissa. Viimeisen vadelmapuskan jälkeen kuului rätinää. Peura loikki poispäin polulta ja hevoset liikkuivat hermostuneesti. Baiste otti muutaman steppailu askeleen, mutta ei juuri muuta hölmöillyt.

Jatkoimme ravissa vielä soratielle asti, missä päästimme hevoset kävelemään. Joku aloitti innokkaasti vihellellä kulkusten tahtiin, mistä syntyikin ratsastajien säröäänin laulukuoro. Minun teki mieli tukkia omien korvieni lisäksi Baisten korvat, mutta tyydyin osaani: tallin joulukiireiden kanssa olin saanut raataa niska limassa töitä, kun muut olivat viettäneet ansaittuja Joululomia. Merenrantaan taas päästyämme ravailimme hetken, kunnes pääsimme sopivalle kohdalle ja pysähdyimme riviin. Tuulen lähtömerkistä kannustimme ratsumme täyteen - tai niin kovaan kuin uskalsimme - laukkaan. Baiste alkuun kamppaili kärjessä, mutta alkoi hiipua ponimittaisten jalkojensa kanssa. Olimme kuitenkin puolenvälin paremmalla puolella, kun vihdoin saavuimme maalilinjalle.

Laukkakisailun jälkeen jatkoimme hevosiamme taputellen ja kiitellen kapealle polulle. Metsässä puidenoksat tiputtelivat lumikasoja päällemme ja jonkun hevonen siitä vähän säikähtikin. Ratsastajien taidonnäytteet nähtiin, kun kukin vuorollaan väisteli alempana olevia oksia. Asfalttitien ylitettyämme taas pääsimme ravaamaan. Matkalla oli niitty, jolle rakennettuja maastoesteitä saimme hypätä halutessamme. Olin yksi halukkaista ja Baiste olikin menossa mukana innokkaampana kuin muistin. Ylitimme koivuisen okserin, vesihaudan ja tukkiesteen leikitin ja kokoonnuimme muiden luo odottamaan loppuja. Loppumatka sujuikin ravissa takaisin tallille.

Hikimärkä Baiste sai loimen, tai kaksikin, niskaansa ja pääsi hörppimään lämmintä melassivettä lainakarsinaansa. Asetin vielä heinää ja päiväruuat orille tarjolle ja suuntasin päärakennukseen juomaan höyryävänkuumaa kahvia.

03.01.2016 - kouluvalmennus, kirjoittanut omistaja
Paisti ei ole valmentautunut.

Tämä on virtuaalitalli!
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © Sarah Macmillan (lisenssi)
Muut materiaalit© Zelos, jollei toisin mainittu