Zelos muuttaa uuteen osoitteeseen talliremontin myötä. Uuden sivun julkaisuun saakka tämä sivusto on täysin käyttökelpoinen, mutta sen suurempia päivityksiä ei tänne enää tehdä. Talli kokee suuria muutoksia. - Loci, lociness@gmail.com 23.12.2018

Pumpuliin käärittyjä kullanmussuja sekä koppihoitoa 20 tuntia vuorokaudessa..

Meillä hevoset saavat viettää oikeaa hevosen elämää: aamuruokien jälkeen pihalla odottaa joko laadukasta heinää, jota lisätään usein, tai hoidetut laitumet. Sisällä hevosemme käyvät kääntymässä ennen ja jälkeen ratsastuksen. Elämä hevosillemme onkin suunniteltu mahdollisimman luonnonmukaiseksi.


© Serge Melki CC BY 2.0, Christopher Fitz CC BY-NC-ND 2.0, June Marie CC BY-NC 2.0

Tavoitteellista treenausta ja kisaamista Saksanmaalla

Meillä Saksassa asuvat useat korkeastikoulutetut, kisakentillä näyttöä hakevat hevoset. Uudessa tallissa on tilaa ja loistavat puitteet. Hevosten liikunta on suunniteltu monipuoliseksi: nurmikenttä ja hevosten uima-allas ovat erinomaiset lisät treenaamisen monipuolistamiseen. Lisäksi hevoset saavat vapaasti liikkua suurissa tarhoissa omien laumojensa kanssa.

Hevosemme ovat lähinnä koulupainotteisia, mutta joukosta löytyy myös estetykkejä, kenttä- ja valjakkohevosia. Eri valmenjat ympäri Eurooppaa käyvät meillä valmentamassa ja hiomassa hevosten ja ratsastajien yhteistyötä.

Pikkukisoja ja kasvatusta Suomessa

Suomessa on hevoskasvatuksen keskuksemme: yöttömässä yössä saavat varsat ja tammat laiduntaa. Tarkkailu ja tarkistus, sekä hevoselämän perustaidot opetetaan pienille hevosille jo varhain, jotta tulevaisuudessa saisimme hyväkäytöksisiä hevosia kisoihin ja harrastamiseen.

Lisäksi muutama hevosemme asuu Suomessa vakinaisesti, kuten suomenhevoset. Myös osa Suomessa asuvista hevosista kisaa, mutta yleensä vain pienempiä luokkia. Nämä ovat meille yhtä tärkeitä hevosia, vaikka kapasiteettia ei riitä kansainvälisiin mittelöihin.

Tämä on virtuaalitalli!
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © Sarah Macmillan (lisenssi)
Muut materiaalit© Zelos, jollei toisin mainittu