Zelos muuttaa uuteen osoitteeseen talliremontin myötä. Uuden sivun julkaisuun saakka tämä sivusto on täysin käyttökelpoinen, mutta sen suurempia päivityksiä ei tänne enää tehdä. Talli kokee suuria muutoksia. - Loci, lociness@gmail.com 23.12.2018

Mörkövaaran Kevätrulla

VIRTUAALIHEVONEN
VH15-018-0645


Kutsumanimi:RullaSäkäkorkeus:155 cm
Sukupuoli:tammaKasvattaja:Mörkövaara
Rotu:suomenhevonenOmistaja:Loci, vrl-12679
Syntynyt:06.03.2015KoulutusHeA - 110 cm
Meriitit ja palkinnot

ei meriittejä

Luonne

Rulla on ehkä mielenkiintoisin Zeloksen asukkaista: Tamma saapui täytenä heräteostoksena ja aivan väärän rotuisena, ainakin näin sanoivat tallin työntekijät. Rulla on kuitenkin oikein kelpopeli kaikenmaailman ratsastamiseen. Herkkä ja älykäs Rulla on osoittanut mielenkiintoaan ratsastuksen, ajotaitojen ja tarhakaverien viihdyttämisen lisäksi myös maastakäsittelyyn. Hoidettaessa tamma odottaa kiltisti, mitä siltä pyydetään ja vastaa pienimpiinkin pyyntöihin. Välillä toki on mukava leikkiä ihmisen kanssa ja nostaa pää ylös suitsittaessa tai viskata jalkaa taakse, kun yritetään kengittää. Ratsuna Rulla toimii moitteetta: virtaa löytyy sopivasti, mutta jarrut löytyvät, aina ja kaikkialla. Esteillä tamma tuppaa olemaan turhan innokas, mutta pienen muistuttelun jälkeen oikea rytmi taas löytyy. Maastossa Rulla tosin tuntuu välillä vain jäävän haaveilemaan.

Sukutaulu

Kehrääjä Poika
o-sh, 156 cm
VH14-018-0556
Löytölän Kehveli
o-sh, 161 cm
evm
Energiakenttä
o-sh, 163 cm
evm
Sieluton Lyyti
t-sh, 154 cm
evm
Toton Vilhelmiina
t-sh, 152 cm
evm
Tyyriin Painajainen
o-sh, 158 cm
evm
Hilta-Vappu
t-sh, 149 cm
evm
Tummavieno
t-sh, 157 cm, KRJ-II, ERJ-I
VH14-018-0840
Ruuturitari
o-sh, 160 cm
evm
Riemuruutu
o-sh, 163 cm
evm
Mirhami
t-sh, 159 cm
evm
Tummahehku
t-sh, 158 cm
evm
Tummaroihu
o-sh, 166 cm
evm
Ruismari
t-sh, 159 cm
evm

Jälkeläiset

Rulla ei ole tarjolla jalostukseen.

SukupuoliNimiIsäSyntnytmuuta

24.03.2015 - Tervetuloa, kirjoittanut omistaja
Tänään saapui Rulla, vuotias suomenhevostamma Mörkövaarasta. Tamma kotiutui todella nopeasti, eikä venynyt matkakaan tuntunut ilmeisesti missään. Aluksi laskin Rullan omaan tarhaan muiden tammojen lähettyville, mutta pian pitäisi varmaan taas meidän tarhausjärjestystä muuttaa, puoliverineitokaiset ja meidän suomiprinsessa tekivät kovasti tuttavuutta ja sopua. Talliin tamma ei olisi halunnut, joutui parka vielä nukkumaan hieman erikseen, vaikka kovasti juttelikin naapureille. Tallityöntekijät olivat kyllä hurmaantuneita uudesta nuorukaisesta, tätä ei voisi mitenkään lähettää Saksaan aikuistumaan!

10.10.2015 - kouluvalmennus, kirjoittanut tvisha

Nuori Rulla saapui tänään kotikulmille Mörkövaaraan kouluvalmennukseen, jossa näinkin sen ensimmäistä kertaa sitten myynnin jälkeen. Tammasta oli mitä ilmeisemmin kehittynyt hieno ratsuhevonen ja sen vuoksi sitä oli mielenkiintoista päästä valmentamaan. Alkuverkassa Rullalla riitti energiaa ihan kiitettävästi, ratsastajan taivutellessa ratsuaan sai hän myös muistaa jatkuvasti antaa puolipidätteitä. Verkan myötä tamman askellus rauhoittui, se alkoi kuuntelemaan maltillisesti selästä tulevia ohjeita ja kulki tasaisen varmasti eteen.

Päivän pääaiheena oli ravi- ja laukkatehtävät, joten pyysin Locia heti alusta ratsastamaan Rullalla tasapainoista, hyvää ravia. Lähdimme ensimmäisenä raviväistöjen pariin, joita ratsukko sai tehdä keskihalkaisijalta uralle. Rulla vaati mitä ilmeisemmin napakan pohkeen, sillä se kampesi hyvin herkästi vain menemään suoraan ilman yhtäkään väistöä. Locin tuli siis edelleen antaa tehtävässä hyvät pidätteet ja väistöjen yhteydessä olla äärimmäisen topakkana hevoselleen. Väistöjen onnistuessa molempiin suuntiin vahvistimme tuntumaa hevoseen ja ratsastimme tätä pehmeämmäksi kiemurauralla, joka myös nopeasti toi tulosta. Tämän jälkeen lähdimme laukan pariin, ottaen aluksi laukkaa ihan uraa pitkin etsien sitä rauhallista ja tahdikasta askellusta. Kun tuntuma löytyi ja Rulla laukkasi tyytyväisin mielin eteen, lähdimme keskiympyrällä tekemään laukka-ravi-laukka siirtymisiä, joilloin saimme mukaan myös nostoja. Rulla ei ollut tämän tehtävän parissa mikään helpoin hevonen, aluksi se pisti apuja vastaan ja mennä kiemurteli ohjan ja pohkeen välissä, mutta toistojen myötä parani huomattavasti.

Vajaan tunnin työskentelyn jälkeen lähdimme lopettelemaan ja siirtymään loppuverkkaan, jonka ratsukko sai suorittaa itsenäisesti. Rulla vaikutti tänään oikein passelilta menopeliltä, taitoa sillä tuntuu olevan jos vain luonne antaa periksi toimia. Vaikka tamma välillä pyrkikin luisumaan tehtävänannosta, oli Loci skarppina selässä ja teki töitä niin kuin käskettiin. Välillä nähtiin ratsukolta tosi hyviä suorituksia, joihin ainakin valmentaja oli hyvin tyytyväinen.

Tämä on virtuaalitalli!
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © Sarah Macmillan (lisenssi)
Muut materiaalit© Zelos, jollei toisin mainittu