Zelos muuttaa uuteen osoitteeseen talliremontin myötä. Uuden sivun julkaisuun saakka tämä sivusto on täysin käyttökelpoinen, mutta sen suurempia päivityksiä ei tänne enää tehdä. Talli kokee suuria muutoksia. - Loci, lociness@gmail.com 23.12.2018

Awdand Dequise

VIRTUAALIHEVONEN
VH15-031-0385


© Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)

Kutsumanimi:DemoSäkäkorkeus:170 cm
Sukupuoli:oriKasvattaja:Awdand Tallit
Rotu:suomalainen puoliverinenOmistaja:Loci, vrl-12679
Syntynyt:22.11.2014KoulutusGP - 130
Meriitit ja palkinnot

ei meriittejä

Luonne

Demo on käsiteltäessä hyväluontoinen, eikä omista pahoja tallitapoja. Ratsastettavuudeltaan Demo osaa olla hieman haastava, herkkä, mutta usein omiin ajatuksiinsa ajautuva ori vaatii pitkän alkuverryttelyn ja muistuttelun, mutta syttyessään tästä pojasta löytyy useita vaihteita. Demon askeleeseen on vaikea tottua, suuri, suuriliikkeinen kouluratsu omaa valitettavan hankalat askellajit, varsinkin ravissa. Esteillä ori on hieman hankalasti hallittava ja vaatii tutun ratsastajan, joka osaa ratsastaa tarpeaksi pehmeästi edestä. Demo ei omista korkeaa tai täysin puhdasta hyppytyyliä, joten korkeita ratoja ei tämän pojan kanssa päästä koskaan kokeilemaan

Sukutaulu

Dapasco
o-fwb, 171 cm
evm
Dapper v. d. Deimhof
o-hol, 172 cm
evm
Dweiss v.d. Deimhof
o-hol, 168 cm
evm
Miracle v. Shommenhof
t-hol, 165 cm
evm
Sharitza
t-kwpn, 167 cm
evm
Segireus
o-kwpn, 164 cm
evm
Aminca
t-kwpn, 168 cm
evm
Awdand Galina
t-fwb, 168 cm
evm
Gabrosco
o-fwb, 165 cm
evm
Giuseppe
o-fwb, 164 cm
evm
Rosalina
t-fwb, 164 cm
evm
Sirella
t-fwb, 170 cm
evm
Somerboy
o-fwb, 168 cm
evm
Agitha
t-fwb, 167 cm
evm

i. Dapasco on suurikokoinen tummanpuhuva rautias ori pääkaupunkiseudulta. Dapasco syntyi tunnetulle kouluvalmentajalle pohjoisessa ja myytiin kolmivuotiaana kaupunkiin. Orin kapasiteetti huomattiin heti, on ilmiselvää että hevosesta tulisi vielä jonain päivänä mahtava kouluratsu. Harmillisesti Dapasco ei ollut luonteeltaan aivan yhtä selväpäinen, vaan pikemminkin arvaamaton ja herätti toisinaan pelkoa muissa suuren kokonsa vuoksi. Ori on hyvin komea ja esiintyikin oripäivillä kahtena vuotena peräkkäin päästen kantakirjaan toiselle palkinnolle. Dapasco nähtiin kouluradoilla ensimmäisen kerran kuusivuotiaana, josta ori kohosikin hyvin nopeasti kansalliselle tasolle. Dapasco kilpaili hyvällä menestyksellä vaativimmissakin luokissa päihittäen kilpailijansa surutta. Orin omistaja haaveili kilpailu-urasta kansainvälisellä tasolla. Dapascolla riitti epäilemättä kapasiteetti, mutta ori loukkasi jalkansa jättäytyen radoilta pois. Jalostusorina Dapascon lyhyt, mutta vaikuttava, koulu-ura veti tammojen omistajia puoleensa kuin kärpäspaperi kärpäsiä. Rakenteellisesti Dapasco on oikein korrekti, joka vain lisäksi tamman omistajien intoa. Tammoja ori astuikin useita kymmeniä ja itse ori viettää tällä hetkellä leppoisia eläkepäisiä.

ii. Dapper v.d. Deimhof oli komea rautias massiivinen ori kotoisin Saksasta. Dapper syntyi tunnettuun siittolaan, joka tiedettiin menestyneistä kouluholsteineista. Alunperin oli suunitelmissa jättää ori kotiin, sillä Dapperista kaavailtiin isänsä jatkajaa ja menestyshevosta. Dapperin täyttäessä kaksi, tehtiin orista suurinumeroinen tarjous. Ori haluttiin ostaa hintaan millä hyvänsä. Kasvattaja ei voinut millään kieltäytyä näinkin suuresta summasta joten paperit vaihtoivat omistajaa ja Dapper lennätettiin seuraavalla viikolla Hollantiin. Ori annettiin valmennettavaksi maan kuuluisimmalle kouluvalmentajalle, jonka oli tarkoitus tehdä Dapperista tähti. Nelivuotiaana ori starttasi ensimmäisissä kilpailuissansa ja nappasi ylivoimaisesti voiton jättäen muut vain nielemään pölyä. Ratsukko nousi nopeasti kansalliselle tasolla ja siitä kansainväliselle tasolle. Pian Dapper oli tunnettu hevonen Euroopassa tehden kunniaa omistajalleen ja kotitallilleen. Rakenteeltaan Dapper oli huomattavan massiivinen puoliveriseksi, mutta liikkui uskomattoman sulavasti ja kevyesti kokoonsa sekä massaansa nähden. Orista tuli hyvin suosittu siitosori ja Dapper astuikin elämänsä aikana lukuisia tammoja ympäri Eurooppaa. Dapper menehtyi vanhuuteen kunnioitettavassa 31-vuoden iässä.

iii.

iie.

ie. Sharitza oli kimo kaunis siro tamma Hollannista. Sharitzan syntyperä on hieman hämärä, mutta tamman tiedetään syntyneen yksityishenkilölle. Kasvattajan huhuttiin menevän konkurssiin pian tamman syntymän jälkeen. Koko omaisuus pakkohuutokaupattiin Sharitza ja tamman emä mukaanlukien. Tamman osti hiljattain avioitunut nuoripari, jotka etsivät itselleen ensihevosta. Hevosista pariskunta ei juurikaan mitään tiennyt ja he olettivat Sharitzan olevan hyvätapainen ja helppo eläin. Nopeasti he kuitenkin huomasivat etteivät pärjänneet hevoselle. Sharitza oli kaunis kuin mikä, mutta kauniin ulkomuotonsa alla viekas ja haastava eläin. Tamma myytiinkin nopeasti paikalliselle ratsastuskoululle tuntihevoseksi. Pariskunta valehteli Sharitzan luonteesta ja totuuden käydessä ilmi ratsastuskoulun omistajalle, vaihtoi tamma taas omistajaa. Tällä kertaa Sharitzan osti kokenut ratsastaja, joka osasi käsitellä tammaa. Tamman ratsukoulutusta ei oltu ikinä saatu kunnolla päätökseen ja vaikka Sharitzalla olisikin ollut potentiaalia vaativillekin radoille, niin ratsukko teki lyhyen, mutta vaikuttavan uran Vaativa B tasolla asti startaten muutaman kerran myös kansallisella tasolla asti. Tamma varsotettiin kolmesti elämänsä aikana. Sharitzan huomattiin olevan erinomainen emä, mutta toisinaan tiinehtymisen kanssa oli ongelmia. Tamma menehtyi vanhuuteen myöhemmällä iällä.

iei.

iee.

© HM

e. Awdand Galina oli suurikokoinen punarautias tamma, joka menehtyi harmillisesti kymmenen vuoden iässä ähkyn jälkeisiin komplikaatioihin. Elinaikanaan tamma tunnettiin kultaisesta luonteestaan, jonka kanssa tuli kuka tahansa toimeen. Kolmivuotiaana Awdand Galina kantakirjattiin toiselle palkinnolle saaden erityisen hyvät kehut käsiteltävyydestään. Tamman kasvattaja oli hieman tuntemattomampi ja nousi kartalla vasta vuosia myöhemmin. Awdand Galina syntyi hyisenä tammikuisena yönä Awdand Talleille, oli selvää heti että tamma jäisi kotiin. Omistaja kaipaili uutta kouluratsua ja arveli tammasta kasvavan isänsä tavoin hieno kouluhevonen. Awdand Galinan kisaura ei alkanut lupaavasti tamman oikkuillessa kiimapäisenä. Toiset kilpailut sujuivat huomattavasti paremmin tamman sijoittuessa viiden kärkijoukkoon. Awdand Galina menestyi erinomaisesti aluetasolla, joskin hieman vaihtelevalla menestyksellä. Kansallisella tasolla ratsukon nähtiin kilpailevan pari kertaa, mutta ilman menestystä. Awdand Galina astutettiin tunnetulla Suomalaisella kouluorilla ja myöhemmin samana vuonna tamma varsoi ensimmäisen, mutta myös valitettavasti viimeisen jälkeläisensä.

ei. Gabrosco, hyvin komea siro musta ori, jonka tiedetään olevan syntyperältään Karjalasta. Orin nuoruusvuodet eivät olleet helppoja. Gabrosco syntyi odotettua aikaisemmin ja oli selvästi muita samankesäisiä varsoja pienempi sekä hontelompi. Nopeasti nuori ori tulikin syrjityksi ikäistensä seurassa ja Gabroscosta kehkeytyi varsinainen arkajalka. Orin kasvettua kolmen vuoden ikään, päätti omistaja ryhdistäytyä Gabroscon suhteen ja laittoi orin tehotreeniin. Arkuus kitkettiin pois ja Gabroscon kasvaessa koheni myös orin ryhti. Nelivuotiaan ori oli jo oikein korrektin näköinen eläin, josta alkoi löytyä tiettyä charmikkuutta. Hieman myöhemmin Gabrosco kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Ori oli hyvin siro ja muistuttikin toisinaan enemmän estehevosta, kuin kouluratsua, päältäpäin katsoen. Ratsuna Gabrosco oli hyvin elegantti ja liikkui kauniisti. Ori kilpaili vaikuttavan uran kansallisella tasolla. Jalostuksessa Gabrosco oli suhteellisen kysytty ja orilta löytyykin useita jälkeläisiä, osan jopa asuessa Ruotsissa.

eii.

eie.

ee. Sirella, rautias suurikokoinen tamma, joka jaksoi aina hämmästyttää ihmisiä. Rakenteellisesti Sirella oli suoraan sanottuna ruma, mutta luonteeltaan tamma oli mahtava käsitellä sekä upea ratsu. Lennokkaat liikkeet ja hyvä ratsastettavuus. Sirella muistetaankin kansallisilta kouluradoilta, tamma oli sen aikojen yksiä menestyneimpiä koulutammoja Suomessa. Sirellan syntyperä on hieman epävarma, tamman huhutaan syntyneen pienelle paikkakunnalle parin hevosen talliin. Nykyinen omistaja osti Sirellan naurettavan halpaan hintaan tamman ollessa nelivuotias. Sirellan suku ei ollut mikään loisteliain ja tamman ankanrakenne vain tuki väitettä, että tammastahan ei kouluratsua tulisi. Tamman kapasiteetti tuli täytenä yllätyksenä omistajalle, alunperin Sirellasta kaavailtiin omistajan tyttärelle ensihevosta, mutta mieli muuttuikin ja tyttärelle ostettiin tilalle puoliveriruuna. Sirella varsoi kaksi kertaa, kaksi suloista tammavarsaa. Tamman tiinehtymisen kanssa oli ongelmia ja yrityksiä sai olla useampi, jotta tamma tiinehtyisi. Toisen varsan jälkeen Sirella yritettiin astuttaa uudelleen, mutta tuloksetta.

eei.

eee.

© HM

Jälkeläiset

Demo on tarjolla jalostukseen.

SukupuoliNimiemäSyntnytmuuta

Kilpalutiedot

31.03.2016 - Runoratsut - PSG - 7/95 - KRJ-CUP
31.03.2015 - Locin Talli - GP - 1/30
03.04.2015 - Hukkapuro - GP - 3/30
04.04.2015 - Hukkapuro - GP - 4/30
04.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 3/30
05.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 4/30
06.04.2015 - Locin Talli - GP - 1/30
06.04.2015 - Hukkapuro - GP - 2/30
06.04.2015 - Virtuaalitalli Wuki - GP - 3/76
07.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 1/30
10.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 4/30
12.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 1/30
12.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 4/30
13.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 5/30
15.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 2/30
16.04.2015 - Hukkapuro - GP - 4/30
17.04.2015 - Hukkapuro - GP - 4/30
19.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 2/30
20.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 4/30
22.04.2015 - Hukkapuro - GP - 3/30
22.04.2015 - Wolf Sporthorses - GP - 4/30

31.03.2016 - KRJ-CUP, kirjoittanut omistaja
Yli 2300 lähtöä oli tämän päivän KRJ-Cupissa, joten totta kai se oma menestys minua jännitti! Usean yhtäaikaisen radan takia oli vaikea pysyä perässä omista hevosista, mutta onnekseni kerkesin katsomaan Demon lähdön. 95 osallistujaa olisi melko vaikea peitota, mutta ori suoritti tänään kyllä yli odotusten. Lähdön tilannetta en pahemmin muuten kerennyt seuraamaan, mutta kuulutuksen palkintojen jakoon kyllä huomioin. Ensimmäinen sija meni hyvälle ystävälleni ja tämän upealle mustankirjavalle orille. Seuraavat sijat menivät sitten vähän tuntemattomammille, kunnes kuudentena oli taas ystäväni hevonen. Prosenttierot olivat hiuksen hienoja ja seuraavaksi kuuluttaja kajautti ilmoille Demon ja tämän ratsastajan nimen. Asia meni minulta täysin ohitse oikeastaan, mutta sitten tajusin kentälle saapuvan oman rautiaan orini. Kaksi viimeisintä sijoittunutta olivat minulle tuntemattomia. Kunniakierroksen jälkeen päädyimme vielä ottamaan kuvia Demon hoitotiimistä ja orista itsestään ja kyllähän minutkin laitettiin orin viereen poseeraamaan.

17.10.2015 - kouluvalmennus, valmentajana -
--

Tämä on virtuaalitalli!
Ulkoasu © NM. | Ulkoasun kuva © Sarah Macmillan (lisenssi)
Muut materiaalit© Zelos, jollei toisin mainittu